АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Обережно! Кредит готівкою!
16:16
Обережно! Кредит готівкою!
dolgi          Усі стовпи обклеєні сміттям у вигляді пропозицій "Кредит готівкою". Всім обіцяють рішення по кредиту максимум за годину при мінімумі документів . Нещодавно побачив взагалі унікальне оголошення: « Акція! Кредит готівкою під 12 % річних , без довідки про доходи. » Це при тому, що за депозитами виплачують мінімум 20% річних. Невже банки самі вирішили розоритися ? Може банкірів замучили докори сумління . Адже стільки років наживалися на чужих проблемах, стількох вкладників кинули. Або може напередодні обіцяного кінця світу вирішили спокутувати гріхи і таки потрапити в рай. Уявляєте банкіри в раю. Смішно ? Було б смішно , якби не було сумно.
          І все ж для чого банки раптом почали розкидатися дешевими і ще й незабезпеченими кредитами? Де підступ? Сир бачимо, а от мишоловку не помічаємо.
          Загалом, провів невелике приватне розслідування, і ось що виявилося. Ви телефонуєте за телефоном, вказаним на стовпі, вас милим голосом просять надати деяку інформацію. Ця так звана «деяка інформація» складається з Ваших паспортних даних, відомостей про місце проживання, місце роботи (навіть якщо ви влаштовані неофіційно) Ваш ідентифікаційний код, кілька телефонів Ваших знайомих, які можуть підтвердити, що Ви це Ви. Після цього хтось обдзвонює Ваших знайомих, дзвонить Вашому роботодавцю, задає купу дурних питань. І все. Більше ні Вас, ні Ваших знайомих не тривожить. Коли Вам набридає чекати, і Ви самі передзвонюють по тому заповітного телефону, Вам повідомляють, що Вам у кредиті відмовлено. Чому відмовлено - невідомо, так вирішила служба безпеки банку. Це відбувається в 99 випадках зі ста. Якщо ж Ви опинилися тим сотим щасливчиком і Вас таки запросили в банк для отримання кредиту, Ви раптом дізнаєтеся, що крім 12% річних по кредиту, Вам доведеться заплатити ще і комісію банку. Провівши нехитрий розрахунок, ви розумієте, що за користування кредитними грошима банку Вам доведеться заплатити близько 70 % річних.
          Але найцікавіше не в цьому. Заради того одного нещасного, який від безвиході погодиться платити 70 % за кредитом, ніхто не став би обклеювати всі стовпи оголошеннями. Підступ в іншому. Зараз на Україні утворилося кілька комерційних структур, які збирають і торгують інформацією. І цю інформацію із задоволенням купують і банки, і колекторські структури. Крім того, ця інформація цікавить податкові служби і правоохоронні органи. Останні за неї природно не платять, але забезпечують власникам таких баз даних повну безкарність. Адже збір подібної інформації і її передача третім особам - кримінально - каране діяння.
          Ви самі суєті пальці в мишоловку, в якій лежить сир, точніше сиру насправді там немає. Ви повірили написаному на стовпі, забувши про те, що зазвичай пишуть на стовпах, ну або на парканах, як Вам буде завгодно.
          Але розголошення Ваших персональних даних це далеко не саме страшне, що Вас може очікувати після спроби взяти кредит "від стовпа". В наступній публікації я розкажу де-що набагато страшніше.

Переглядів: 2195 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0