АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » 2013 » Листопад » 5 » Колектор повинен сидіти в тюрмі!
13:03
Колектор повинен сидіти в тюрмі!

Злодій повинен сидіти у в'язниці

Глеб Жеглов.

 

vor_v_turmeВідома фраза Володимира Висоцького, великого співака, актора і просто Людини з великої літери, сказана у фільмі «Місце зустрічі змінити не можна " не втратила актуальність і донині. При чому герой В.Висоцького мав на увазі не тільки крадія, який «дріб'язок по кишенях цупив», це було більш широке розуміння «ВОР» - «ЗЛОЧИНЕЦЬ». А злочинець - повинен сидіти у в'язниці. 

Стосовно до наших сьогоднішніх реалій колектор – це злодій і він повинен сидіти у в'язниці. Поясню докладніше. 

Наприклад Ви купили в кредит телевізор , ноутбук або ще щось. У силу важких обставин,що склались в даний момент Ви не можете погашати кредит. До Вас додому прийшли колектори і під приводом погашення боргу забрали у Вас те, що Ви купили в кредит. Такі дії колекторів є злочином, передбаченим частиною 5 статті 186 Кримінального Кодексу України (грабіж).

Стаття 186. Грабіж. Відкрите викрадення чужого майна (грабіж). 5. Грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від восьми до тринадцяти років із конфіскацією майна.

           Якщо Ви відмовились добровільно віддати куплений в кредит телевізор, ноутбук або ще щось, але колектори почали Вам погрожувати і тільки після цього Ви змушені були віддати те, що Ви купили в кредит. То такі дії колекторів є злочином, передбаченим частиною 4 статті 187 Кримінального Кодексу України (розбій).

Стаття 187. Розбій. Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій). 4. Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, - карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. 

Якщо колектори вимагають від Вас віддати якесь майно, їм або банку, навіть куплене в кредит, при цьому погрожують Вам тим, що притягнуть Вас до кримінальної відповідальності, доб'ються того, що Вам заборонять виїзд за кордон або просто повідомлять Вашим друзям, родичам або колегам по роботі про наявність у Вас боргу за кредитом, то такі дії колекторів є злочином, передбаченим частиною 4 статті 189 Кримінального Кодексу України (вимагання) .

Стаття 189. Вимагання. Вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна або майна, що перебуває в їхньому віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які потерпілий чи його близькі родичі
бажають зберегти в таємниці (вимагання). 4. Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 

Якщо колектори вимагають від Вас оплатити їм борг, або віддати якесь майно, посилаючись на те, що банк поступився їм Ваш борг, то такі дії колекторів є злочином, передбаченим частиною 4 статті 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство).

Стаття 190. Шахрайство. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно
шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - 4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Якщо колектори відібрали у Вас якесь майно і вимагають сплатити борг в обмін на повернення цього майна то то такі дії колекторів є злочином, передбаченим статтею 198 Кримінального Кодексу України .

Стаття 198. Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом. Заздалегідь не обіцяне придбання або отримання, зберігання чи збут майна, завідомо одержаного злочинним шляхом за відсутності ознак легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 

Якщо колектори стверджують, що їх компанія придбала у банку Ваш борг, на підставі факторингового договору, то згідно чинного законодавства для проведення такого роду діяльності колекторська компанія мала отримати відповідну ліцензію на право здійснення фінансової діяльності. Треба відзначити, що отримати таку ліцензію дуже складно і навіть банки витрачають дуже великі гроші і багато часу на отримання таких ліцензій. Тому наявність подібної ліцензії у колекторської компанії дуже сумнівна. За відсутності такої ліцензії вся діяльність колекторської компанії є злочином, передбаченим статтею 205 Кримінального Кодексу України .

Стаття 205. Фіктивне підприємництво. Фіктивне підприємництво, тобто створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона, - карається штрафом від п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 2. Ті самі дії, якщо вони вчинені повторно або заподіяли велику матеріальну шкоду державі, банкові, кредитним установам, іншим юридичним особам або громадянам, - караються штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Якщо колектори вимагають від Вас виконати умови кредитного договору та погасити заборгованість банку, то такі дії колекторів є злочином, передбаченим статтею 355 Кримінального Кодексу України .

Стаття 355. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань
1. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, тобто вимога виконати чи не виконати договір, угоду чи інше цивільно-правове зобов'язання з погрозою насильства над потерпілим або його близькими родичами, пошкодження чи знищення їх майна за відсутності ознак вимагання, - карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

 2. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, вчинене повторно або за попередньою змовою группою осіб, або із погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя і здоров'я, або з пошкодженням чи знищенням майна, - карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

 3. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, вчинене організованою групою або поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я, або таке, що завдало великої шкоди чи спричинило інші тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Якщо колектори прийшли до Вас додому і просто описали майно (склали список того, що можна потім буде продати), то такі дії колекторів є злочином, передбаченим статтею 356 Кримінального Кодексу України.

Стаття 356. Самоправство. Самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому
законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.
 

Що стосується керівників (директорів і власників колекторських компаній), то з урахуванням перерахованих вище норм Кримінального Кодексу України вся їх діяльність є злочином, передбаченим статтями 255-257 Кримінального Кодексу України .

Стаття 255. Створення злочинної організації.1. Створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією або участь у ній, або участь у злочинах, вчинюваних такою організацією, а також організація, керівництво чи сприяння зустрічі (сходці) представників злочинних організацій або організованих груп для розроблення планів і умов спільного вчинення злочинів, матеріального забезпечення злочинної діяльності чи координації дій об'єднань злочинних організацій або організованих груп - караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років.
Стаття 256.
Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності. 1. Заздалегідь не обіцяне сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності шляхом надання приміщень, сховищ, транспортних засобів, інформації, документів, технічних пристроїв, грошей, цінних паперів, а також заздалегідь не обіцяне здійснення інших дій по створенню умов, які сприяють їх злочинній діяльності, - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. 2. Ті самі дії, вчинені службовою особою або повторно, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися
певною діяльністю на строк до трьох років.

Стаття 257. Бандитизм. Організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі - караються позбавленням волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

 

А тепер пропоную всім, кому дошкуляють колектори подумати: може варто припинити цей «беспрєдєл», може пора перестати здригатися від кожного телефонного дзвінка або стуку в двері, може пора звернутися до міліції?

Міліція ж для того й існує , щоб ЗЛОДІЇ сиділи у в'язницях!

Дехто вважає, що від звернення до міліції із заявою про скоєння злочину колекторами не буде ніякого толку. Смію запевнити всіх - це не так. Заяву в міліції зобов'язані прийняти, і зобов'язані провести перевірку, а за результатами перевірки прийняти рішення і повідомити про це заявника. Якщо міліція відмовить у порушенні кримінальної справи проти колекторів, такі дії міліції можна і потрібно оскаржити в прокуратуру.

Ну а якщо таких заяв будуть тисячі, то нашим доблесним правоохоронцям буде куди простіше пересаджати всіх колекторів, ніж відписуватися від скарг .


Переглядів: 6031 | Додав: abel | Теги: колектори, банк, Висоцький, злодій, міліція, кредит, телефонні дзвінки, дістають, суд, погрози | Рейтинг: 5.0/16
Всього коментарів: 12
0  
12 mykhaylobuchak   (05.07.2018 17:48) [Материал]
Доброго дня!
Тут є журналісти, які спеціалізуються на банківській темі, або правозахисники?
У мене є зібраний особисто мною унікальний матеріал про "високі" стандарти роботи OTP Bank, Україна, а саме - про незаконний продаж контактних даних колишніх клієнтів колекторським фірмам!
Прошу підтримати репостом! Дякую!

0  
9 lavr   (14.01.2014 11:58) [Материал]
І взвгвлі пропоную ввести і вживати правильні терміни:
Кредит - КИДОК;
Банкір - БАНКСТЕР;
Колектор - КАНАЛІЗАТОР
доповнюйте словник....

+1  
7 abel   (14.01.2014 11:12) [Материал]
До речі, шановне товариство. Якщо нам вдасця засудити хоч дво-трьох колекторів, то можна буде вимагати порушення кримінальних справ проти засновників та керівництва колекторської компанії за статтями "Організація злочинного угруповання" та "Сприяння діяльності злочинного угруповання"

0  
11 lavr   (18.01.2014 19:41) [Материал]
У меня есть несколько писем от канализаторов, компания примаКАЛекткапитал, я таки соберусь с мыслями и напишу заявление в прокуратуру или в райотдел.

0  
5 valentina   (14.01.2014 09:47) [Материал]
Я сама столкнулась с действиями коллекторов от "Примоколлекткапитал". И когда подали заявление о совершении преступления в прокуратуру коллекторы угомонились. Надо бы напомнить прокурору и поинтересоваться, как проходит расследование, а то спустят дело на тормоза.

0  
6 abel   (14.01.2014 11:09) [Материал]
Не турбуйтесь, справа знаходиться під ретельним наглядом нашого адвоката і колектору не уникнути кримінальної відповідальності.

0  
4 vasisuari   (13.12.2013 18:15) [Материал]
У меня вопрос: А если коллекторы не от банка? Меня донимают коллекторы от компании провайдера. История долгая, по документам я прав, но там сумма всего 240 грн. В суд на них лень подать, а вот заявление в прокуратуру я бы пожалуй отослал.

0  
10 Rishka   (14.01.2014 13:42) [Материал]
http://antibank.at.ua/index/listi_ta_zvernennja/0-22
До вашої уваги шаблони звернень. Користуйтесь

0  
3 vasisuari   (13.12.2013 18:05) [Материал]
Свежо питание да ..... с трудом

+1  
2 007   (13.12.2013 15:21) [Материал]
Хорошая идея, давайте скоординируем на какую коллекторскую компанию писать будем. Я предлагаю КУА "Примоколлект-Капитал". Мерзенькая конторка надо сказать. Впрочем готов подписаться и под заявлениями на "ФК "Кредит-Капитал";  "Credit Collection Group" и "Вердикт" (есть письма от всех).

0  
8 lavr   (14.01.2014 11:54) [Материал]
Пропоную організувати масову позачу заяв на співробітників "Примомінетанал", чи як вони себе називають "примаколекткапитал"" ))))

+1  
1 lavr   (13.12.2013 14:41) [Материал]
Просто аплодую автору! Така шикарна підбірка статей Кримінального кодексу! І головне ВСІ підходять для колекторів!
Думаю треба починати активну боротьбу з цією нечистю. Бо інакше ... До речі подивіться фільм "Потрошители"... Не так багато крові (не жахи) але є над чим подумати...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0