АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Чи є валютні кредити законними скаже Верховний Суд
23:19
Чи є валютні кредити законними скаже Верховний Суд
9 лютого колегія ВССУЦКС під головуванням заступника його глави Миколи Пшонки (брата генпрокурора України Віктора Пшонки) допустила до перегляду Верховним судом України ухвали ВССУЦКС від 17 грудня 2010 року, якою була фактично визнана незаконною видача валютних кредитів без індивідуальної валютної ліцензії.

Нагадаємо, що рішенням Печерського райсуду (пізніше підтвердженим у апеляційній та касаційній інстанціях) було визнано недійсними кредитний договір та договір іпотеки укладений з Публічним акціонерним товариством "ОТП Банк” на тій підставі, що в обох сторін була відсутня індивідуальна ліцензія на проведення відповідної валютної операції (тут слід враховувати, що така ж ситуація має місце також в усіх без винятку банках по всіх валютних кредитних договорах). Наслідком цього рішення є те, що скасовуються всі застави і іпотеки, позичальник має повернути банку суму отриманого кредиту в гривнях по курсу на день укладення договору (якщо, лише, він її вже не повернув, виходячи з вже сплачених ним по договору сум). Та й повертати він її може не поспішати - ніяких кредитних процентів, штрафів і пені на цю суму вже не нараховується.

На нашому сайті Ви можете завантажити згадані прецедентні рішення та заготовку позовної заяви у розділі "Завантажте собі корисні матеріали" Головного меню.


Переглядів: 731 | Додав: kopen | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0