АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » 2011 » Квітень » 27 » Дефолт уже стався
04:41
Дефолт уже стався
Відомий економіст, який попередньо прочитав статтю, сказав: "Все правильно, але надто відверто. Поміркованих лівоцентристських сил в Україні нема. Виходить, треба буде підтримувати "Свободу" Тягнибока".
Дефолт - від англійського Default - невиконання зобов'язань.
У фінансовій сфері - це невиконання позичкової угоди, зокрема, несплата відсотків чи основного боргу, умов договору щодо облігаційного кредиту. У сфері громадських відносин - це невиконання передвиборних зобов'язань влади.
Протягом 20 років українці стикалися з дефолтом щодня, і він наразі наростає, як снігова куля.
Перший приклад дефолту - масова "ваучерна" приватизація прем'єра Леоніда Кучми, яка збагатила його, його родину і найближче оточення.
Другий приклад - знецінення курсу гривні до долара з 1,2 гривні у 1996 році до нинішніх 8 гривень. Українці збідніли в 6,5 разу, тоді як багатії, штучно створені трьома президентами країни, у стільки ж разів збагатіли.
Третій приклад - нинішнє розкрадання керівниками держави, їх родинами та оточенням привабливої землі і власності, внаслідок чого тільки за 2010 рік статки багатіїв при владі зросли у 1,5-2 рази.
В Україні створюються підвалини економічних умов для розгортання соціальної революції і радикальної зміни соціального устрою держави.
Банки мають тисячі повернутих авто та квартир, які в час зростання економіки були куплені за кредити за вищою, ніж зараз, ціною. Реалізувати їх нині за тією ж ціною важко чи неможливо, тим більше, що існує фактор їх морального старіння.
Ще одна прикрість: юридичні особи почали забирати з банків свої депозити. Вони чутливі щодо долі своїх коштів, тому заздалегідь готуються до їх еміграції з банківської системи.
Підстави для цього вагомі. На початку 2008 року борги держави становили 89 мільярдів гривень, на початку 2011 року - 433 мільярди гривень.
Все це свідчить про те, що банківська система України знаходиться в стадії ретельно замовчуваного краху - дефолту, який під тиском різних обставин видається владою за технічний дефолт - тимчасову відсутність коштів - окремих банків.
Коментарі офіційних осіб про стійкість банківської системи викликані страхом паніки і масового зняття депозитів приватних осіб.
Зараз це питання дискутується в НБУ. Там розглядають можливість законодавчої заборони дострокового зняття депозитів фізичними та юридичними особами. Однак в разі прийняття такого рішення внутрішній фінансовий дефолт був би явним.
Втім, і це далеко не все. Дефолт комунальної сфери, який швидко насувається на країну, невідворотний. На початок 2011 року борги з комунальних платежів сягнули 18 мільярдів гривень. Не допомогло навіть введення пені.
Підвищення комунальних тарифів Партією регіонів, "народниками" та комуністами на тлі неймовірного зростання цін на харчі при "заморожених" доходах - це прямий соціальний дефолт на грані біологічного життя мільйонів українців.
З боку нинішньої влади це провокування громадянської війни, це злочин, за який їх ініціатори повинні нести карну відповідальність.
В рішенні щодо їх відповідальності повинна використовуватися норма про стягнення у вигляді націоналізації майна, яке вони встигли привласнити, а його продаж повинен піти на погашення боргів МВФ.
Подібні думки все частіше зустрічаються в коментарях різних видань, у приватних розмовах та на плакатах страйкарів. Так починає думати більшість населення країни.

Повний текст статті тут:
http://www.epravda.com.ua/columns/2011/04/20/283588/
Переглядів: 775 | Додав: kopen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0