АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » 2011 » Лютий » 5 » Виступ з питань проблемних кредитів на презентації РПВРУ Олега Тарнавського
20:04
Виступ з питань проблемних кредитів на презентації РПВРУ Олега Тарнавського
На презентації Ради підприємців при Верховній Раді України, мав виступ Олег Тарнавський з питань проблемних (головно - валютних) кредитів. Наводимо текст його виступу:
Недосконалість нашої банківської-фінансової системи та злочинна спекулятивна валютні оборудки влади привели до створення катастрофічної ситуації в економіці країни . З мовчазної згоди і при потаканні колишнього Президента В. Ющенка уряду і нацбанку і на угоду олігархам експортерам відбулося безпрецедентне , економічно необґрунтоване , найбільше в Європі знецінення національної валюти ( фактично понад 60%). Внаслідок цього позичальники валютних кредитів підприємці та звичайні громадяни опинилися в фінансовому рабстві , на одинці з серйозними проблемами погашення позик.
В своїй промові я в першу чергу хочу зосередитись на тих валютних кредитах, які були взяті на розвиток бізнесу. І висловити свої міркування на цю тему.
Напередодні кризи керівники держави і Нацбанку 100 % запевняли всіх в непохитності і стабільності гривні та державного валютного регулювання. Саме це спонукало багатьох взяти кредити у валюті на розвиток бізнесу, що в період кризи практично поховало його.
Практично у всіх країнах світу держава стала на захист своїх громадян. Ісландія на референдумі заявила про де-фолт і відмову сплачувати борги. Німеччина в деяких випадках реструктиризувала борги на 300 років під менші відсотки.
У нас же все з точністю до навпаки. Мало того, що обезцінилась гривня та ще й відсотки по кредитах зросли. А де ті мільярди які були надані МВФ на підтримку гривні і банківської системи ? Ми є свідками чергового де-жавю 90-х років коли все суспільство фактично проковтнуло махінації з вкладами. Після безпрецендетного обвалу який стався в Україні в 2008 р. держава знову «кинула» своїх громадян, повністю відсторонилась від ситуації, яку сама спричинила.
Статистика проблемних кредитів
Реальна частка проблемних кредитів у сукупному кредитному портфелі українських банків перебуває на рівні 35% . 23 грудня, Національний банк оприлюднив дані по проблемних кредитах. за листопад. Станом на 1 січня 2011 р. загальна сума проблемних кредитів збільшилася на 4,4 мільярда гривень, до 65,3 мільярда за даними НБУ, обсяг проблемних кредитів в Україні зростає постійно
За даними UniCredit Кожен третій українець не в змозі оплатити кредит за 11 місяців минулого року кількість арештів нерухомого майна зросла, у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року, на 21%. За 11 місяців 2010 року в порівнянні до аналогічного періоду 2008 року кількість арештів збільшилася ще на 40%. Кількість публічних обтяжень, що накладалися згідно з рішеннями судів на рухоме майно за 11 місяців 2010 року, зросла, у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року, на 45%. За 11 місяців 2009 року у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року кількість обтяжень рухомого майна зросла ще на 65%. За 2010 рік проблемна заборгованість в країні зросла в 3,9 рази - до 69,935 млрд. гривень, збільшуючись щомісяця.
І найсумніша статистика - Щодня в Україні скоюється 35-40 самогубств, добровільно заподіюють собі смерть 11 000-14 000 осіб. Це ціла армія самогубців. Для прикладу за 10 років війни в Афганістані загинуло менше 14 000 людей. 65-70 % серед яких це люди, які вчинили над собою суїцид по причині економічного безвихіддя. Із загальної кількості самогубців 27 % складають люди віком від 25 до 45 років. Це цвіт нації і її найпродуктивніша частина. По кількості самогубств на тисячу жителів Україна займає одне з перших місць в світі. З 2009 року кількість самогубств збільшилась у 3 рази. Зявився новий жахливий вид суїциду люди покінчують життя самогубством цілими родинами.
Постає законне питання для чого нам потрібна така держава і таке керівництво. Ми кажем годі бавитись з нами в наперстки. Злочинці і шахраї від держави повинні бути наказані.
Нинішня ситуація можна охарактеризувати як фінансовий геноцид , голодомор підприємців 2011 р.
Ми вимагаємо порушення кримінальних справ проти конкретних керівників банків, які довели людей до самогубства, до керівництва Нацбанку, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, як до співучасників цього фінансового злочину.
Як шлях до вирішення проблеми ми пропонуємо втілити в життя передвиборчу пропозицію з програми Президента В.Януковича щодо вирішення питання валютних кредитів: розділення валютних ризиків в рівних частинах між банком, позичальником та державою. Якщо долар був 5 грн. а зараз 8 грн. то відповідно 33 % -банк, 33 % -держава 33 % -позичальник. Минув рік з моменту приходу В. Януковича до влади. Але передвиборчі обіцянки за рахунок яких він отримав голоси виборців залишились нереалізовані. На сьогоднішній день у Президента сконцентрована найбільша влада і можливості до втілення в життя цих пропозицій.
Реалізація цього закону суттєво покращить економічну ситуацію в країні , зніме соціальну напругу.
Зі своєї сторони ми готові до всіх форм співпраці по створенню нового закону який регулює фінансово-банківську діяльність.
У випадку якщо на протязі місяця, а саме до 4 –го березня не буде створений відповідний законопроект , ми залишаємо за собою право протестних акцій аж до масового, системної відмови платежів.

Переглядів: 1323 | Додав: kopen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0