АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » 2014 » Липень » 2 » Чи понесуть банки збитки?
16:17
Чи понесуть банки збитки?

       Якась «розумна людина» (найнята банкірами) зробила сенсаційний висновок, що якщо валютні кредити перерахувати у гривню по курсу 5,0 то банки понесуть збитки в розмірі 20 мільярдів гривень. І всі дружно в це повірили. Я не буду спростовувати розрахунки «вченого економіста». Я не економіст і в мене взагалі є великі сумніви стосовно того, чи можна «економіку» вважати наукою, але про це пізніше. 

       Я спробую оцінити ті самі 20 мільярдів збитків з точки зору здорового глузду, ну і можливо трохи з точки зору законодавства. За минулий рік українські банки отримали 140 мільярдів прибутку. В цьому році, у разі якщо їх змусять перерахувати валютні кредити по курсу 5,0 банки понесуть збитки у 20 мільярдів. Жах! Аж 20 мільярдів збитків!

       Пересічного громадянина намагаються переконати, що банкірів змусять витягнуть із своїх кишень 20 мільярдів і віддати… Кому віддати? Позичальникам? Державі? Про це – а ні пари з вуст. Головне: 20 МІЛЬЯРДІВ ЗБИТКІВ! Але ж насправді пункт 2 частини 2 статті 22 Цивільного Кодексу України визначає що: Збитками є: «доходи, які особа могла б реально одержати за звичайних обставин, якби її право не було порушене (упущена вигода)».

       Таким чином мова йде зовсім не про те, що банкіри витягнуть із своїх кишень ті самі 20 мільярдів, а лише про те, що вони недоотримають 20 мільярдів доходів, які вони отримають, якщо кредити не будуть перераховані. Замість 140 мільярдів – буде всього 120. От такі шалені збитки понесуть банки.

Далі буде ще цікавіше.   

Категорія: АНАЛІТИКА | Переглядів: 1910 | Додав: abel | Теги: вигода, долар, кредит, Валюта, ризик, курс, банки, позичальники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0