АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » 2014 » Лютий » 11 » Відповідь Президента України Голові наглядової ради УкрСиббанку
14:11
Відповідь Президента України Голові наглядової ради УкрСиббанку
Жану-Полю Сабе
Голові Наглядової  Ради УкрСиббанку

 
Копія: Ален Ремі, Посол Франції в Україні
Копія: Шевкі Акунер, Голова Представництва ЄБРР в Україні
Копія: Ян Томбінський, Посол Європейського Союзу в Україні
 
Киїів 14 лютого 2014

Вельмишановний пане Голова!
 
Я, як Президент України, з розумінням ставлюсь до Вашого бажання отримувати надприбутки, інвестуючи кошти в українську економіку, хоча як Президент і як громадянин України не поділяю Вашу позицію. 

Ви називаєте себе добросовісним стратегічним інвестором банківської системи, який підтримує кредитними ресурсами українську економіку. Як добросовісний партнер, яким Ви себе називаєте, Ви мали б розуміти, що кредитуючи українські підприємства за кредитними ставками, які в три-п’ять разів перевищують кредитні ставки, які фінансова група BNP Paribas пропонує європейським позичальникам, Ви ставите українські підприємства на межу банкрутства. Власне, саме надвисокі відсотки за кредитами, які Ви надали корпорації АІС, врешті-решт і призвели до її банкрутства.

Стосовно «кричущої ситуації», яка склалась у ділових відносинах ПАТ «УкрСиббанк» та корпорації АІС, маю зазначити, що втручання в комерційну діяльність підприємств не є обов’язком Президента України. Більш того, таке втручання, особливо з боку державних посадових осіб, є кримінальним злочином у відповідності до законодавства України. Я розумію Вашу необізнаність з чинним законодавством України. Сподіваюсь, що Ваше прохання до мене стало наслідком прикрої помилки допущеної юристами ПАТ «УкрСиббанк», які мали б краще знати українське законодавство.

Стосовно Народних депутатів Дмитра Святаша і Василя Полякова, хочу зазначити, що особисто я не маю документального підтвердження того факту, що вони, як Ви стверджуєте, являються «фактичними власниками» корпорації АІС. У відповідності до чинного законодавства України зайняття підприємницькою діяльністю є несумісним із статусом Народного депутата. Таке публічне звинувачення з боку вельмишановної особи, безумовно не залишиться поза увагою Верховної Ради України та її профільного комітету. Сподіваюсь, що народні обранці проведуть ретельну перевірку Вашої заяви і в разі підтвердження зазначеного факту і Дмитро Святаш і Василь Поляков складуть депутатські повноваження. В разі ж якщо висунуте Вами звинувачення не знайде документального підтвердження, я, як Президент України і гарант дотримання Конституції буду змушений особисто вжити заходів для захисту честі і гідності Народних депутатів України.

Хочу також звернути Вашу увагу на те, що Ви в своєму відкритому листі спочатку називаєте Народних депутатів України Дмитра Святаша і Василя Полякова «недобросовісними позичальниками», а далі зазначаєте, що у 2007-2009 році ПАТ «УкрСиббанк» видав $100 млн під особисту поруку Дмитра Святаша і Василя Полякова. Вочевидь Ваші юристи не розуміють різниці між «позичальником» і «поручителем». Крім того, Ви звинувачуєте двох громадян України в скоєнні кримінального злочину. Можливо в Європі таке звинувачення з боку керівника великої фінансової групи є припустимим, але в Україні людина може бути визнана винною лише за вироком суду. Звинувачення, пред’явлене без наявності вироку суду, само по собі є злочином.

Стосовно Вашого твердження, що корпорація АІС, Дмитро Святаш і Василь Поляков протягом майже 5 років ухиляються від повернення боргу на загальну суму $100 млн., хочу зазначити, що в Україні діє низка законів, які за умови їх дотримання унеможливлює неповернення боргів. Але підкреслю: лише за умови їх дотримання. Нажаль переважна більшість банків, які заробляють кошти кредитуючи українські підприємства і громадян України, не вважають за потрібне дотримуватись чинного законодавства.  Переконаний, що ситуація, яка склалась у взаємовідносинах  корпорації АІС та ПАТ «УкрСиббанк», стала саме результатом недотримання чинного законодавства з боку ПАТ «УкрСиббанк», що в свою чергу і стало причиною неповернення кредитних коштів. То ж раджу Вам і Вашим юристам ретельніше вивчити чинне законодавство України і більш відповідально ставитись до укладення кредитних договорів, договорів застави та поруки, а не «кваліфікувати» дії Народних депутатів України, намагаючись перейняти на себе функції правоохоронних та судових органів.

Стосовно Ваших звинувачень на адресу української судової системи, зазначу, що судова влада в Україні є незалежною і не підпорядковується Президенту України. Крім того мене дивує Ваше обурення стосовно того, що слухання судової справи було призначено у нормальний робочий день 6 січня. Я сам по віросповіданню православний християнин і не вбачаю нічого поганого, в тому, щоб працювати напередодні великого християнського свята. Можливо у католиків чи іудеїв працювати напередодні різдва чи хануки і є гріхом, але ж 6 січня є передоднем саме православного, а не католицького чи іудейського свята. Я також не розумію чому Ви вважаєте, що слухання справи напередодні православного свята є підтвердженням  того, що «судові рішення приймаються упереджено, на користь недобросовісних позичальників»?


Висунуте Вами звинувачення на адресу Народних депутатів України, які, нібито, використовують «шахрайські схеми» і дискредитують систему державної влади України, є обурливим. Ваше звинувачення на адресу держави, яку я очолюю, змусило мене особисто ознайомився з матеріалами даної справи, хоча це не входять до обов’язків Глави держави. Не вдаючись до юридичних тонкощів, які Вам навряд-чи будуть зрозумілі поясню наступне: Дмитро Святаш і Василь Поляков майже 5 років тому дійсно виступили поручителями по кредитним зобов’язанням  корпорації АІС перед ПАТ «УкрСиббанк», але вони виступили поручителями по кредиту на суму $25 млн. Про збільшення суми кредиту в чотири рази з $25 млн. до $100 млн. поручителі не були поінформовані і згоду на збільшення суми кредиту не давали. За таких обставин їх зобов’язання як поручителів вважаються припиненими. Крім того, українським законодавством передбачено граничний термін у 6 місяців для пред’явлення вимог до поручителя, після чого кредитор втрачає право на пред’явлення таких вимог. Звертаю Вашу увагу: 6 місяців, а не 5 років. Таким чином рішення, прийняте суддею Ганною Крижанівською, я вважаю абсолютно законним і обґрунтованим. Підкреслюю: це моя особиста думка, оскільки перевіряти законність і обґрунтованість рішення судів не входить до компетенції Президента України. Таким чином я вважаю Ваші звинувачення на адресу Народних депутатів України та всієї системи державної влади –  безпідставними і зробленими в результаті прикрої помилки. 

Також хочу зазначити, що мені, як Президенту та громадянину України, прикро чути про те, що відома українська корпорація АІС знаходиться на межі банкрутства, багато її працівників ризикують втратити роботу і опинитись без засобів до існування. Сподіваюсь, що фінансові проблеми корпорації АІС спричинені в першу чергу світовою фінансовою кризою, а не прагненням власників  ПАТ «УкрСиббанк» отримати надприбутки за рахунок громадян України. В будь якому разі, я, як Президент, обраний народом України, зобов’язаний в першу чергу піклуватись про людей, які мене обирали, а не про благополуччя іноземних банкірів.

Тому щиро сподіваюсь, що Ви відкличете Ваш відкритий лист, утримаєтесь в подальшому від публічних звинувачень державних посадових осіб, Народних депутатів та суддів. Також сподіваюсь найближчим часом почути від Вас публічне вибачення за безпідставно висунуті звинувачення. 

З повагою
Президент України
(справжній Президент).    


Думаю саме такою має бути відповідь Справжнього Президента незалежної України на нахабну брехню та наклепи іноземного банкіра. 
Хотілось би дочекатись того, коли наші Президенти будуть справжніми чільниками держави та матимуть сміливість ставити на місце зухвалих іноземних товстосумів-лихварів, які вважають себе господарями в нашій країні, мають нахабність безкарно обмовляти наших Народних депутатів, суддів, і весь український народ.  

Переглядів: 1535 | Додав: abel | Теги: Дмитро Святаш, Василь Поляков, корпорація АІС, кредит, Президент України, Укрсиббанк, кримінал, Народні депутати, поручитель, суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
0  
3 v111   (25.04.2014 15:05) [Материал]
Будь-яке рішення не на користь банку вселяє надію, шкода що в даному випадку воно на користь депутатів...

0  
2 lavr   (17.02.2014 16:54) [Материал]
Кстати, нашел информацию по этому делу. Судья Крыжановская абсолютно права. Абсолютно законное решение. Я не сторонник Партии регионов, но справедливости ради аплодирую господам Святашу и Полякову и их юристам.

0  
1 lavr   (17.02.2014 16:50) [Материал]
Хороший ответ tongue
Жаль, что наши политики бздят ставить на место зажравшиъся заграничных банкиров. Давно пора объявить дефолт, послать нахрен МВФ ЕБРР и прочих зажравшихся банкстеров.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0