АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » 2014 » Лютий » 4 » Банки, банкіри та проститутки.
21:40
Банки, банкіри та проститутки.
Все нове - добре забуте старе.

       Згадався старий анекдот, навіть не анекдот, а притча:
       США, «дикий захід», занедбане містечко десь в штаті Невада, або в якомусь іншому штаті, це не важливо. Придорожній мотель, в якому за останні пару місяців не було жодного клієнта. На рецепції спить господар мотелю, він же бармен, він же кухар, він же двірник, ну і все інше. Раптом біля мотелю зупиняється новенький кабріолет. З нього виходить шикарно вдягнений чоловік і входить в мотель. Будить господаря мотелю і питається, як проїхати до Лас Вегасу? Господар ліниво показує напрямок і розповідає, що до «Вегасу» хрін знає скільки миль. Чоловік замислюється, дістає $ 100 кидає на стійку і просить господаря дати йому ключі від усіх номерів. Обіцяє оглянути їх і якщо його номер влаштує бодай якийсь номер, він залишиться на кілька годин відпочити. Господар дає ключі.
       Чоловік іде оглядати номери, а господар мотелю благоговійно дивиться на $ 100 і раптом згадує, що він заборгував $ 100 бакалійникові, а той погрожував, що поки він не поверне борг, бакалійник не возитиме випивку і продукти до його бару. Господар мотелю біжить до бакалійника і урочисто віддає йому $ 100. Бакалійник так само благоговійно дивиться на купюру і згадує, що винен $ 100 автомеханікові, який погрожував більше не ремонтувати в борг його машину. Бакалійник біжить до автомеханіка і віддає йому борг. Тепер вже автомеханік так само зачаровано дивиться на папірець з портретом президента і так само згадує, що заборгував місцевій повії, а та в свою чергу погрожувала більше «в борг не давати». $ 100 купюра перекочовує до повії. Повія згадує, що заборгувала господареві мотелю ті ж $ 100, а він погрожував, що допоки не розрахується, в номери не пустить. В результаті $ 100 купюра повертається до господаря мотелю.
       У цей час повертається господар кабріолета, невдоволено морщиться, повертає ключі від номерів, забирає $ 100 і їде геть.

       Мораль: людям дали $ 100, всього на півгодини, в результаті - в містечку грошей більше не стало, але ... Всім стало добре. Ніхто, нікому, нічого не винен.

       У цьому анекдоті - притчі є мораль, але в реальному житті трошки не так. У реальному житті в місто приїхав не випадковий проїжджий гульвіса, який вирішив протринькати якусь суму в казино Лас Вегаса. У місто приїхав чоловік східної зовнішності з собачим прізвищем чи то Ротвейлер, чи то Рокфейлер. І не просто дав $ 100 господареві мотелю, а дав кредит в $ 100 і не тільки йому, а ще й бакалійникові і автомеханікові і повії. Результат той самий: ГРОШЕЙ НИ У КОГО НЕМАЄ!
Але при цьому всі в боргу перед людиною з собачим прізвищем.

       Нехай вибачать мене наші вірні чотирилапими друзі, вони ж набагато краще ніж людина з собачим прізвищем.

Переглядів: 1309 | Додав: abel | Теги: борг, долар, повернення боргу, кредит, клієнт, Аванс, рокфеллер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
0  
1 lavr   (17.02.2014 16:37) [Материал]
Да уж так оно и есть... денег ни у кого нет и все должны ростовщикам.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0