АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » 2013 » Грудень » 25 » Банки зайнялися новорічним «беспределом»
12:46
Банки зайнялися новорічним «беспределом»


           Напередодні Нового року упирі - банкіри вирішили в черговий раз обдерти довірливих громадян. Ненажерливим банкірам напередодні нового року не вистачає грошей для поїздок в Баден-Баден і покупок чергових «Бентлів» для своїх коханок. Тому вони згадали про «старі борги» позичальників і завзято намагаються їх вибити не гребуючи будь-якими засобами і не звертаючи уваги на законність своїх дій.

Офіційно працівники банків відмовилися коментувати нову хвилю банківського свавілля, хоча неофіційно визнали, що за вказівкою керівництва намагаються будь-якими способами підвищити прибутковість банку під кінець року. Про те, що є установка керівництва: «підняти рівень погашення за старими боргами», зізналися в кількох провідних банках країни. «Господарі» банків загрожують своїм співробітникам новим скороченням кадрів за результатами роботи в 2013 році, змушуючи їх будь-якими способами «вибивати борги» навіть за давно простроченими кредитами .

Працівники банків та колекторських компаній, найнятих банками, масово обдзвонюють українців і вимагають погасити стару заборгованість - ту, якій виповнилося вже п'ять років і більше. Старих боржників почали обдзвонювати з початку грудня, а тиждень тому взялися це робити активніше. У першу чергу, зв'язуються з великими боржниками, у яких «набігли» великі заборгованості по 5-10 тис. грн.

При цьому здирників аніскільки не бентежить той факт, що більшу частину заборгованості складають ними ж нараховані пені та штрафи, розмір яких непорівнянний із сумою самої заборгованості, а згідно чинного законодавства розмір штрафу не може перевищувати розмір самого боргу. Злочинцям, а інакше їх назвати не можна, так само наплювати, що термін позовної давності складає всього три роки і після закінчення цього терміну вимагати повернення боргу - незаконно.


Ось лише кілька прикладів чергової банківського свавілля:

«З банку дзвонили: кажуть, що у мене виникла заборгованість по кредиту в 16 тис. грн. Виявляється, за позикою, яку я брала шість років тому і вважала повернутою, залишилося не погашених 20 або 30 гривень, і за ці роки цей борг виріс до 16 тис. грн боргу з урахуванням пені та штрафів», - написала в Facebook Юлія з Одеси.

Аналогічну історію розповів і читач «Вістей» - «Банк пригадав мені зарплатну картку, термін якої минув у 2008. Мовляв, за останні 5 років вони її обслуговували та надавали мені послугу SMS-банкінгу. А як мені це перевірити, адже я давно змінив номер мобільника! - Обурюється киянин Андрій, - вартість сервісу за договором повинна списуватися з рахунку, але так як на рахунку не було ні копійки, то у мене утворився борг. А після нарахування на нього штрафу, банк вважає, що я винен йому за п'ять років близько 8 тис. грн і повинен сплатити їх до кінця місяця, інакше сума боргу ще виросте» .


Українське представництво АнтиБанк як і раніше активно виступає з рекомендаціями НЕ ПЛАТИТИ! У всякому разі, не платити нічого зайвого упирям - банкірам і їх холуям - колекторам. Пам'ятайте: в цьому випадку закон на стороні позичальників.

По-перше: розмір пені та штрафів не може перевищувати суму самого боргу. Тобто, якщо ви винні банку 30 грн, то штраф не може перевищувати 30 грн. І зазвичай суди в таких випадках стають на бік позичальників.

По-друге: закон чітко встановлює термін позовної давності в три роки, протягом яких банки можуть вимагати погашення боргів. Якщо банкіри в них не вкладаються, то ви платити не зобов'язані. Зазвичай в кредитному договорі зазначено термін, в який ви повинні внести кожен платіж. Як тільки ви цього не робите, з цього дня починає відраховуватися термін позовної давності. Зверніть увагу: термін позовної давності починає відраховуватись з того моменту, коли ви не внесли черговий платіж, а не з дня закінчення кредитного договору! Якщо протягом трьох років з цієї дати банк в суді не зажадав погашення боргу, то втратив право на стягнення боргу.

По-третє: дуже часто банки вписують в кредитний договір третейське застереження про те, що «всі суперечки за даним договором підлягають розгляду в такому-то третейському суді, таким-то суддею». Всім заздалегідь зрозуміло, яке саме рішення і на чию користь прийме цей, з дозволу сказати «суддя». Більш того рішення буде прийнято без участі позичальника і про те, що воно взагалі прийнято - позичальник як правило дізнається вже після візиту державного виконавця. Звертаємо увагу, що вищевказане «третейське застереження» - незаконне! Ніякий третейський суд не має права розглядати спори між банком і позичальником, а дії так званого «судді» третейського суду взагалі є злочином, за який цей «суддя» може і повинен понести кримінальну відповідальність.

 

Підсумовуючи все вищесказане, АнтиБанк рекомендує ставитися до дзвінків з банків та колекторських компаній як до нерозумних новорічних розіграшів і не більше. Позбудьтесь безглуздої думки, про те, що у разі виникнення труднощів з погашенням кредиту потрібно платити хоч щось і тоді все буде добре. Ніяких грошей природно не платити. У банкірів і так вистачить і на ікорочку, і на відпочинок на Мальдівах, і на чергову «Феррарі». Що ж до колекторів, або як їх вдало називають «каналізатори», на них взагалі не варто звертати ніякої уваги, їх місце не в нашому світі, а в каналізаційному колекторі. Так що нічого не платіть, краще подаруєте подарунки своїм близьким, дітям або просто пожертвуйте гроші тим, хто їх потребує .

 

З наступаючим новим 2014 роком!

Щастя, здоров'я, гарного настрою, успіхів і свободи, в тому числі і свободи від боргів!

Українське представництво міжнародного руху АнтиБанк.

Переглядів: 2088 | Додав: abel | Теги: банки, Злочин, виконавці, борг, державні, закон, кредити, рішення, колектори, суд | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 2
+1  
2 Prawnik   (28.12.2013 13:58) [Материал]
Конечно будет и мы для этого постараемся)))

+1  
1 lavr   (28.12.2013 11:29) [Материал]
Особисто у мене проблеми з колекторами виникають лише тоді, коли вони дзвонять в той момент, коли поруч зі мною знаходяться діти і заради них доводиться спількуватись більш-менш чемно. А у всіх інших випадках колектори від мене вислуховують таке... що навіть як кажуть "портовые грузчики" могли б здивуватись. Коротше кажучи одним посиланням колекторів "НА КУЙ" я не обмежуюсь. Я по моєму доводжу їх просто до сказу і вони самі кидають слухавку. Крім того дуже шкода, щл всі їхпогрози "приїхати до мене додому та отримати з мене гроші" виявляються лише словами. "За базар пацаны не отвечают", а шкода... А то б з радістю зустрів їх у себе вдома. Навряд чи хтось би вийшов живим. На щастя тут наше законодавство чітко на моєму боці. Якщо здирники увірвались (зайшли) до мого житла, то повбивати їх моє право, а може навіть святий обов'язок. Одним словом колектори з компанії "Прімоколект капітал" - нікчемні пустодзвони, на яких не варто звертати увагу.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0