АНТИБАНК - Геть кредитну кабалу!
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 4 5 6 7 »
Чи треба повертати кредит та сплачувати відсотки?
Переглядів: 10079 | Додав: abel | Дата: 23.10.2013

Четыре причины не возвращать кредит

Подлецы потому и успевают в своих делах,
что поступают с честными людьми, 
как с подлецами, 
а честные люди поступают с подлецами, < ... Читати далі »

Смерть колектора
Переглядів: 1771 | Додав: abel | Дата: 22.10.2013


Міжнародний рух "Антибанк"
Переглядів: 1369 | Додав: kopen | Дата: 24.09.2013

Ось блог українського представництва Международного общественного движения АНТИБАНК
http://abelkiev.blogspot.com/

Чергова зміна ЦК на користь банків
Переглядів: 1603 | Додав: kopen | Дата: 25.11.2012

04.11.2012 набув чинності (майже в повному обсязі) ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання господарських зобов’язань" від 2 жовтня 2012 року № 5405-VI. За невинною назвою ховається неабияка зміна законодавства на користь банків. Якщо донедавна, при визнанні договорів недійсними, сторони мали повернути один одному все що отримали за такими договорами (тобто, по суті, за кредитним договором сторона мала повернути лише чисту суму власне отриманих від банку коштів, без всяких відстотків, пень, штрафів і т.п.), то відтепер ситуація змінилася.
Цивільний кодекс доповнено ст. 1057-1 суть якої зводиться до того, що наслідки недійсності за кредитним договором застосовуються за заявою сторони, а сума, яка має ... Читати далі »

КСУ став на захист прав споживачів кредитних послуг
Переглядів: 2838 | Додав: kopen | Дата: 16.11.2011

(тут наведено і повний текст прецедентного рішення КСУ)
Дія закону "Про захист прав споживачів" поширюється на споживачів кредитних послуг не тільки на стадії укладання договору, але і його виконання, випливає з рішення Конституційного суду, прийнятого 10 листопада і оприлюдненого сьогодні. З поданням про офіційне тлумачення низки положень закону "Про захист прав споживачів" до КС звернувся громадянин Андрій Степаненко.
У рішенні КС зазначається, що положення статті 11 закону передбачають ті права споживачів, які за своїм змістом можливо реалізувати тільки під час виконання договору споживчого кредиту. Це стосується права споживача протягом певного терміну відкликати згоду на укладення договору про надання кредиту без пояснення причин. Це також стосується його права не бути притягнут ... Читати далі »

Рішення ВСУ нарешті оприлюднене
Переглядів: 2671 | Додав: kopen | Дата: 02.06.2011

  На сайті ЄДРСР нарешті оприлюднене знамените рішення ВСУ. Найвища судова інстанція таки визнала валютні кредити законними...
  Ось повний текст постанови:
 
  П О С Т А Н О В А   
ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ   
        

   21 березня 2011 року       м. Київ   

  Верховний Суд України у складі:   

головуючого       Жайворонок Т.Є.           
суддів:       Барбари В.П.,       Берднік І.С.,       Глоса Л.Ф.,   
    Гошовської ... Читати далі »

Дефолт уже стався
Переглядів: 770 | Додав: kopen | Дата: 27.04.2011

Відомий економіст, який попередньо прочитав статтю, сказав: "Все правильно, але надто відверто. Поміркованих лівоцентристських сил в Україні нема. Виходить, треба буде підтримувати "Свободу" Тягнибока".
Дефолт - від англійського Default - невиконання зобов'язань.
У фінансовій сфері - це невиконання позичкової угоди, зокрема, несплата відсотків чи основного боргу, умов договору щодо облігаційного кредиту. У сфері громадських відносин - це невиконання передвиборних зобов'язань влади. ... Читати далі »

Рішення ВССУЦКС скасоване!?
Переглядів: 1661 | Додав: kopen | Дата: 13.04.2011

Як можна зрозуміти з деяких не безпосередніх посилань(http://www.epravda.com.ua/news/2011/03/22/278307/), 21.03.2011 "в обстановке строжайшей секретности" Верховний Суд України таки скасував прецедентне рішення ВССУЦКС щодо незаконності валютних кредитів. У Єдиному Державному реєстрі судових рішень ця ухвала досі не оприлюднена (бояться "праведного гніву народу"?). Однак, на сайті ВРУ (http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v4037500-11) можна знайти лист НБУ, у якому про відповідне рішення наведена досить чітка інформація:
    НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
          &n ... Читати далі »

Проведено круглий стіл
Переглядів: 698 | Додав: kopen | Дата: 12.04.2011

12.04.2011 о 17:00 в "Асахі" розпочався анонсований нижче круглий стіл. На жаль, не зважаючи на оголошення в пресі, на вулицях, персональні запрошення і т.п. з представників влади, банківських кіл, ЗМІ і т.д. не з'явився ніхто, окрім очільника місцевого відділення Укрпрофбанку В.Прокоповича. Тож круглий стіл, власне, не було з ким проводити, оскільки решта учасників представляли сторону валютних боржників. ... Читати далі »

Анонс круглого столу
Переглядів: 591 | Додав: kopen | Дата: 27.03.2011

В м. Стрий 12 квітня 2011 р. в суші-барі "Асахі" (Валова, 7) буде проведено круглий стіл з представниками місцевої влади, депутатського корпусу, партійних організацій, керівниками відділень банку, виконавчої служби, суду, громадських об'єднань а також всіх бажаючих по питаннях валютних кредитів та змін до ЗУ "Про банки та банківську діяльність". Всіх бажаючих прийняти участь просимо зареєструватися, написавши нам листа (в розділі Головного меню цього сайту "Напишіть нам").

НАВІГАЦІЯ
ОПИТУВАННЯ
Який з банків Ви вважаєте найгіршим?
Всього відповідей: 575
ПОПУЛЯРНЕ
ВХІД
СТАТИСТИКА

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0